Hoge molens Hichtum vangen veel weerstand

Er is veel weerstand tegen het windmolenpark bij Hichtum van een groep ondernemers, de 14 molens hebben een hoogte van 150 meter.

 

De molens komen aan de westelijke kant van het dorp te staan, aan beide kanten van de Westergoawei. De grootste bezwaren van de dorpsbewoners zijn overlast door slagschaduw, het uitzicht op de molens en het lawaai wat de molens produceren.

Dit gaat volgens de deskundigen om zo’n 70 decibel. In Hichtum is een actiegroep gevormd die contact zal opnemen met de stichting die vorig jaar werd opgericht tegen de plannen van de provincie. De provincie wil een groot windmolenpark in het IJsselmeer om daarmee te kunnen voldoen aan de doelstelling om in 2022 400 MW energie uit de wind te kunnen halen.

 

Eind maart organiseert de provincie in IJlst een informatie bijeenkomst over de windmolenplannen

 

 

Doarpsbewenners yn Hichtum keare har tsjin de plannen foar de pleatsing fan wynmûnen by it doarp. In groep ûndernimmers hat plannen om oan de noardwestside fan Hichtum 14 mûnen fan 150 meter heech te pleatsen. Doarpsbewenners binne benammen benaud foar lûdsoerlêst. Nachts soe dat gean om hast 70 desibel. Neffens de Hichtumers is dat in grutte oanslach op de leefberens yn it doarp.

Dêrom is der in aksjegroep oprjochte, dy’t oansluting sykje wol by oare groepen yn Súdwest-Fryslân dy’t ek aksjefiere tsjin de komst fan hege wynmûnen.

Ein maart is der yn Drylts in ynspraakjûn fan de provinsje. Belanghawwenden kinne har dan útsprekke foar of tsjin de komst fan wynmûnen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.