Hoge cijfers gastvrijheidszorg voor huizen zorgorganisatie Patyna

Nij Mariënacker in Workum en het Teatskehûs in Blauwhuis hebben hoge cijfers in gastvrijheidszorg gescoord. Beide huizen scoorden met een kleine negen hoge ogen. Daarmee mogen zij zichzelf het komende jaar met vier sterren bekronen.

Gastvrijheidszorg met Sterren is een landelijk waarderingssysteem om de gastvrijheidszorg in zorginstellingen te meten. Het doel is om management, medewerkers en cliënten inzicht te geven in het gastvrijheidsbeleid en in de praktische uitvoering daarvan. Hiermee wordt de kwaliteit van leven en het welzijn van cliënten en patiënten verbeterd.

Workum
Nij Mariënacker in Workum wordt door de jury geroemd om zijn klantvriendelijkheid en de kwaliteit van eten en drinken. ‘Gastvrijheid komt hier echt uit het hart. Bewoners uit alle leeftijdsgroepen voelen zich hier zeker welkom. Medewerkers en vrijwilligers nemen de tijd om bewoners naar het zin te maken.’ Complimenten zijn er voor de smaakvolle maaltijden en de vele vrijwilligers. Via een speciale menucommissie heeft de bewoner invloed op het menu. Een extra opmerking in het juryrapport gaat over het afschaffen van de broodserveerwagen. ‘Bij ouderen vallen veranderingen niet altijd goed. Na een gewenningsperiode is het een gouden greep. Bewoners krijgen meer beweging en sociale contacten omdat zij het appartement uit moeten om te eten.’

Blauwhuis
In Blauwhuis is met name bejegening en de kwaliteit van het eten en drinken opvallend. ‘Gastvrijheid komt voelbaar uit het hart van medewerkers en vrijwilligers.  De behulpzaamheid en bejegening zit in de genen van de medewerker. Bewoners ervaren het huis als een warme deken. De ingrediënten voor de maaltijden worden uit de directe omgeving gehaald en worden vers in de open keuken bereid. Voor de bewoner is de maaltijd elke dag weer een feest.’ In het juryrapport zijn er complimenten voor het mooie, warme gebouw en de open cultuur die vriendelijkheid en enthousiasme uitstraalt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.