Hofje reünisten genieten van ouderwetse stapavond (video)

Het was al lange tijd een gespreksonderwerp en stond ook bij menigeen al op de kalender omcirkeld, de reünie van de Hofjegangers van de jaren ’80 en ’90.

Nadat vrijdagavond de laatste kaartjes waren verkocht konden de 750 stappers van toen terug in de tijd in “f Hofje. Maar niet voordat eerst het piekuurtje werd herbeleeft bij de Posthoorn of eerst even eentje gekocht werd bij Ruurd in ’t Dykje. Maar daarna was het toch echt tijd om het Hofje binnen te gaan.

Terug in het pand waarin tegenwoordig de eigen kinderen beginnen aan hun stapervaringen, konden de ouders oude jeugdherinneringen opgehalen. En alhoewel het pand een behoorlijke metamorfose heeft ondergaan, was de sfeer direct goed want met de klanken van Relight my fire, Can’t Take My Eyes Off You en Living on a Prayer was het ouderwetse gevoel direct terug. Dat was ook niet een groot probleem want met oud DJ’s Johan en Peter K zat dat wel goed. Zij voelden naadloos aan welke muziek gedraaid moest worden op welk moment en de dansvloer was dan ook de hele avond vol.

In de zithoeken werd bijgepraat over hoe het was destijds, lekker met je vrienden op stap en onder het genot van een drankje lekker “ouwe hoere ” totdat de lichten aangingen en het tijd werd om naar huis te gaan. En wellicht net dat meisje thuis brengen waar de hele avond mee gedanst was.

750 stappers van toen die genoten van een avond uit hun herinneringen en die nu weer helemaal vers in het geheugen is komen te liggen.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.