Historisch Festival trekt velen naar Bolsward

Een dertigtal kraampjes in de Broerekerk, presentaties en oude films in Ons Gebouw, en palingkotter aan de Stoombootkade, Rondvaart door de grachten, rondwandelingen door Bolsward en een rondleiding bij Sonema.

Daarnaast waren er ook vier draaiorgels in het centrum om met hun klanken de feestvreugde te vergroten. Overal was het druk en overal was het gezellig. Het publiek kon op verschillende plaatsen kennismaken met de historie van de gemeenten Gaasterlân/Sleat, Litenseradiel en Sw-Fryslân.

En dat leverde veel “sneupers” op die bij de verschillende kraampjes in de boeken of foto’s doken. Of gewoon de informatie kreeg van de vele vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten.

Fotoreportage Ton Visser

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.