Hinszorgel weer in gebruik genomen (video)

Bolsward – Een jaar lang lag het beroemde Hinszorgel van de Martinikerk uit elkaar en werd het gerestaureerd.

En na dat jaar  klinkt het als nooit te voren en zijn alle pufjes, piepjes en andere gebreken verdwenen. Vaste organist Kees Notrot vindt het nog allemaal onwezenlijk:”Jaren hebben we hier na toe geleefd en nu ineens is het klaar en is het een vreemd gevoel”.

Notrot is meer dan tevreden omdat het resultaat nog beter is geworden dan men had gehoopt. Deze week wordt de ingebruikname gevierd met een groot festival. Zo is vanavond een cncert met vier organisten. Zo zullen Kees Notrot, James O’Donnel, Jos van der Kooy en Daniel Roth laten horen hoe mooi de klanken van het orgel nu zijn geworden.

Woensdag zal Martin Mans een concert geven en zaterdag 29 oktober wordt het festival afgesloten met een concert van  Kees Notrot, Everhardt Zwart, Herman van Vliet en Oliver Penin.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.