Himmelsjek ook in 2017 beschikbaar voor inwoners Súdwest-Fryslân

Inwoners van de gemeenten Littenseradiel en Súdwest-Fryslân kunnen in 2017 opnieuw gebruik maken van Himmelsjeks. Met deze cheques kunnen ze extra huishoudelijke hulp inkopen bij een zorgaanbieder. Inwoners kunnen voor 5 euro een Himmelsjek kopen, deze kunnen zij inzetten voor één uur huishoudelijke hulp.

Inwoners maken steeds meer gebruik van Himmelsjeks. In 2015 zijn er in totaal 3916 Himmelsjeks aangevraagd, 3619 door cliënten en 297 door mantelzorgers. Dit jaar is dat aantal gestegen tot 10997 (geteld tot 23 oktober). Met 9987 aangevraagde cheques voor cliënten en 1010 voor mantelzorgers.

Wethouder Gea Akkerman is blij dat de bekendheid en het gebruik van de cheques toeneemt. “Met name de stijging van het gebruik ervan door mantelzorgers vind ik belangrijk. Mantelzorgers zijn onmisbaar in de gemeenschap en leveren een zeer waardevolle bijdrage. Met de Himmelsjeks kunnen wij hen helpen met het op orde houden van hun eigen huis, zodat zij er kunnen zijn voor een ander en niet overbelast raken.”

Naast de groei van het gebruik van Himmelsjeks blijkt uit een evaluatie dat het Wmo-platform en de zorgaanbieders positief zijn over deze regeling.

De himmelsjeks zijn beschikbaar voor:
– Alle inwoners die zorg ontvangt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo);
– Aanvragers die zich melden bij het gebiedsteam en niet in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp;
– Mantelzorgers van de twee groepen hierboven.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.