Hij kom, hij komt….. (video)

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan komen de grootste kindervrienden weer naar Nederland.

Zaterdagmiddag, 14 november rond 14.00 uur, zal Sinterklaas met zijn stoomboot vol met Zwarte Pieten het Kruiswater van Bolsward op komen varen. Ook dit jaar zal de Goedheiligman zijn boot vol hebben met cadeautjes voor jong en oud. Sinterklaas heeft inmiddels laten weten dat zijn logeeradres dit jaar in Het Weeshuis zal zijn.

En het is zelfs mogelijk om de slaapkamer van de oude bisschop te mogen bekijken. Op 21 november opent hij zijn werk en slaapkamer voor de kinderen en kunnen de kinderen zien waar en hoe hij logeert.

Daarnaast is er ook dit jaar weer een vossenjacht, oftewel een zoektocht naar de Zwarte Pieten die her en der in Bolsward rondlopen. Deze wordt gehouden op zaterdag 28 november.

Op 5 december zal Sinterklaas op het stadhuis van Bolsward zitting nemen en kan iedereen tussen 14.00 en 16.00 uur Sinterklaas komen feliciteren.

Ook dit jaar organiseert het Sinterklaas een wedstrijd voor de kinderen. Dit jaar mogen ze een Selfie maken van zichzelf als Sinterklaas of Zwarte Piet. De foto’s mogen ingeleverd worden bij de speciale brievenbus van het Weeshuis in de Kerkstraat 53.

Foto:Petra Kroon Fotografie

Video:Intocht 2014

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.