Highlights en solo’s kleuren Kerstconcert Fanfare Blauwhuis

 

Zaterdag 17 december 2016 organiseert Fanfare Blauwhuis alweer haar 10e Kerstconcert in de monumentale Sint Vituskerk te Blauwhuis.

In december 2007 was Fanfare Blauwhuis nog in oprichting toen ze haar eerste kerstconcert presenteerde.

Foto: Sico Rijpma

Nu, 10 jaar later, brengt Fanfare Blauwhuis met een bezetting van maar liefst 40 muzikanten, highlights uit de periode 2007-2015 ten gehore.

Onder leiding van dirigent Roelof Bakker is een aantrekkelijk programma ingestudeerd, waarin Fanfare Blauwhuis, saxofoonkwartet, koor en solisten elkaar afwisselen.

Vanwege het tweede lustrum wordt er teruggegrepen naar eerder gezongen highlights zoals ‘Don’t cry for me Argentina’ door Ina Kluvers, en ‘Lit jim gean, Friezen’ ditmaal gezongen door Watze Post.

Solo’s zijn er van de jeugd: Nynke Post op xylofoon en Maaike de Jager op alt-saxofoon. Koperkabaal,  het jeugdorkest van Fanfare Blauwhuis, sluit het deel voor de pauze af.

Ook dit jaar zingt een voor de gelegenheid samengesteld koor, samen met het publiek, bekende kerstliederen zoals Stille Nacht, Wij komen tezamen en Dêr jinsens yn it bûthús.
Daarnaast brengt het koor een eigen repertoire ten gehore. Voor deze gelegenheid staat het koor onder leiding van Edith Bakker.

De fraaie monumentale Blauwhuister RK Sint Vituskerk leent zich prima voor grote muziekuitvoeringen.

De kerk heeft een uitstekende akoestiek, ruim 400 zitplaatsen en is geheel in traditionele kerstsfeer gehuld, inclusief kerststal.

 

Kerstconcert Fanfare Blauwhuis

Zaterdag 17 december 2016

Sint Vituskerk Blauwhuis

20.00 uur Toegang gratis

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.