Highland games als afsluiting op de Blinker

Op donderdag 20 juli vierde de Blinker de laatste schooldag op een speciale manier. Omdat het team grotendeels uit vrouwen bestaat, ontstond het idee om een ‘meesterlijke dag’ te organiseren met echte ‘mannelijke’ activiteiten.
Wout Zijlstra laat zijn krachten zien aan de kinderen

Het team was het er snel over eens dat een echte man moest komen. Een sterke man. Die hadden we wel in Friesland. Wout Zijlstra (sterkste man) werd gevraagd om deze dag te leiden en zo ontstond het idee van de Highland Games op het plein. De kinderen mochten in groepjes verschillende stoere onderdelen doen. Waarbij gekeken werd wie de sterkste was. Tot slot mochten de jongens (in de minderheid), nog touwtrekken tegen de meisjes. Uiteraard wonnen de meisjes. Daarna werden er pannenkoeken gegeten, die met liefde waren bereid door ouders en grootouders.werden er pannenkoeken gegeten, die met liefde waren bereid door ouders en grootouders.

(eigen foto)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.