Het weer blijft boeien

Iedere dag wordt erover gesproken en wat we er ook van vinden, we kunnen er niets aan veranderen. Het weer blijft de mensen bezig houden.

Zo ook Johan, hij is gefascineerd door het weer en verving dit jaar zijn oude weerstation voor de Davis vantage Pro2 plus. Een weerstation met ongekende mogelijkheden waardoor nu niet alleen hij maar iedereen kan zien en bijhouden wat het weer doet en gedaan heeft in Bolsward. Sinds juli heeft hij de website www.hetweerinbolsward.nl en ervaart hij dagelijks dat hij niet de enige weer liefhebber in Bolsward is.

In de tuin van Johan staat de weerhut die alle gegevens ontvangt en op het dak staat de anemometer die de windsnelheid en richting bepaalt. De gegevens worden draadloos verstuurt naar een speciaal apparaatje die er vervolgens voor zorgt dat alle gegevens naar de website worden doorgestuurd.

Op dagen met uitzonderlijk weer wordt zijn website tot over de 1000 keer per dag bezocht. Het weerstation geeft dan ook de nodige gegevens door aan de website om aan de bezoekers te laten zien. Zo kan de bezoeker naast de minimum en maximum temperatuur uiteraard ook de hoeveelheid neerslag zien die er gevallen is, het aantal zonuren en de windsnelheden.

Maar ook wordt de UV straling, de zonkracht, de luchtvochtigheid en zelfs de neerslagsnelheid bepaalt. In sommige buien komt het water snel en hard naar beneden en het weerstation berekent dan wat er per uur zou kunnen vallen als de bui zolang zou duren. Zo had er op 24 juli van dit jaar 225,81 mm kunnen vallen als de bewuste bui een uur was blijven hangen boven de stad

Via het tabblad mobiel van de website verschijnt er een ideale pagina voor de mobiele telefoon. Hiermee is de website ook gemakkelijk te checken via de telefoon.

TV Bolsward heeft de link naar de website bovenaan de pagina staan want ook wij zijn liefhebbers van het weer.

 

Meer foto’s

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.