Herhaalprik tegen corona nu óók voor 60-plussers

Alles is weer open. Maar corona is nog niet weg. Elke dag zijn er nog veel besmettingen. En de bescherming van de vaccins neemt na verloop van tijd af. Daarom kunnen mensen van 60 tot en met 69 jaar nu óók een extra vaccinatie halen: de herhaalprik. In dit artikel lees je vijf dingen die je wilt weten over de herhaalprik.

De herhaalprik is een extra prik die ervoor zorgt dat je weer beter beschermd bent tegen het coronavirus.

De herhaalprik is er voor iedereen van 60 jaar en ouder (en mensen die dit jaar 60 worden) én mensen die een extra risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. Dit gaat om bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met een ernstige afweerstoornis en volwassenen met het syndroom van Down.

De herhaalprik werd eerder al aangeboden aan mensen van 70 jaar en ouder en mensen die een groter risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. De Gezondheidsraad adviseert 60-plussers nu ook om de herhaalprik te halen. Dit omdat het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames door het coronavirus op dit moment vooral toeneemt bij mensen van 60 tot en met 69 jaar. En de bescherming van de eerste boostervaccinatie langzaam afneemt.

Je kunt de herhaalprik drie maanden na je laatste vaccinatie of coronabesmetting halen.

Je kunt online een afspraak maken. Je hoeft niet te wachten op de uitnodiging voor de herhaalprik. Bewoners van verpleeghuizen, volwassenen met een ernstige afweerstoornis en volwassenen met het syndroom van Down krijgen een uitnodiging zodra zij in aanmerking komen voor de prik.

Kijk op coronavaccinatie.nl/herhaalprik voor meer informatie.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.