Herdenkingsbeeld voor de levenloos geborenen

Op 2 november wordt op het kerkhof van Bolsward een herdenkingsbeeld onthuld voor het levenloos geboren kind. Initiatiefneemster is Susan Quarré uit Bolsward.

Twee jaar geleden hoorde zij het verhaal van haar vriendin hoe men vroeger omging met het levenloos geboren kind. Op die dag vertelde haar vriendin dat het 40 jaar geleden was dat zij haar eerste kind verloren had. Op de vraag waar het kind begraven was, gaf haar vriendin aan: “Achter de heg”.  Vroeger werd een kind dat niet gedoopt was, niet begraven op het kerkhof maar werd het “achter de heg” begraven.

Zelf mocht men hier niet bij aanwezig zijn, ze had dus ook geen plek om naar toe te gaan met haar verdriet.
Quarré kon er niet bij dat er voor deze ouders geen plek was om te herdenken en kwam op het idee om een herdenkingsbeeld te laten maken.

Na het nodige overleg  met de gemeente kreeg zij toestemming om een beeld te laten plaatsen op het kerkhof. Een kunstenaar had ze snel gevonden, Hans ten Wiereke maakte het beeld welke 2 november zal worden onthuld.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.