Hennepkwekerij bij Tjerkwerd, drie arrestaties

De politie heeft woensdagmorgen drie personen gearresteerd in verband met een hennepkwekerij in  een boerderij bij Tjerkwerd.

Hier was in een ondergrondse mestkelder een hennepkwekerij waar zo’n 800 planten stonden. De politie was door een anoniem tip op het spoor gebracht.  De 52-jarige bewoner werd aangehouden.

Naast de inval in Tjerkwerd werd ook in Witmarsum een inval gedaan. Hier werden een 44-jarige man en de 32-jarige vrouw aangehouden. De man uit Witmarsum zit ook vast op verdenking van het witwassen van crimineel verkregen geld.

Het was volgens de politie een gevaarlijke situatie omdat de kabel die gebruikt werd voor de kwekerij al gedeeltelijk gesmolten was. De stroom werd tevens afgetapt van een huis welke vlakbij de boerdeij ligt.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.