Heline Koning zwemt een clubrecord

Tijdens de limietwedstrijd in sportstad Heerenveen op 24 oktober wist Heline Koning van zwemclub Bolsward weer een topprestatie neer te zetten.

In programma 11 op baan 4 start zij met haar 50 meter rugslag. Na het fluitsignaal was zij snel weg en met een uitstekende onderwaterfase had Heline Koning kans op het clubrecord te verbreken. De eerste plek in de serie kon zij niet vasthouden, maar eindigde op een mooie derde plek met als eindtijd: 32.63 sec. Het clubrecord staat nu op Heline Koning haar naam.

Ook was Jasper Zuidema in vorm en wist op de 100 meter vrije slag onder de 1.04.00 te zwemmen. Zijn krachtige zwemslag zorgde ervoor dat hij de 100 meter vrij in een tijd van 1.03.76 zwom.
Tanja Buwalda startte haar 100 meter rugslag met een zeer hoog armtempo. De eerste 25 meter zwom zij in 19.63 sec; het tempo bleef hoog en dit zorgde voor een mooi eindresultaat: 1.21.57. Een persoonlijk record.

Elka Siesling had zich deze wedstrijd gericht op de vrijeslag; de 400 meter vrije slag in programma 2: 16 banen borstcrawl op een hoog tempo. Vele zwemmers zijn niet enthousiast over deze afstand, maar Elka was van plan om een PR te zwemmen. Zij ging enthousiast van start en was dan ook koploper na de eerste 50 meter; na 150 meter kreeg zij het zwaarder en het zwemritme vasthouden, werd moeilijker. Gelukkig lukte het Elka om het zwemtempo in de laatste meter weer omhoog te brengen; hierdoor zwom zij een PR van 5 seconden; haar nieuwe tijd op de 400 meter vrije slag 5.23.94

Rozemarijn van der Brugge kan zeer tevreden zijn; door op haar 50 meter vlinderslag haar ademhalingsmomenten te beperken, wist zij haar zwemtijd met 2 seconden te verbeteren: 41.72. Daarnaast wist zij nog een PR te zwemmen op de 100 meter rugslag.
Corrien Tolsma haar reactievermogen bij de start was goed: +0.65. De eerste 50 meter was zij dan ook de snelste van haar serie. Maar na het tweede keerpunt moest zij haar plekje weggeven en eindigde in haar serie als derde. De eerste 50 meter schoolslag zwom zij in een tijd van 43.79. Haar eindtijd op 100 meter schoolslag was 1.32.97.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.