UPDATE: HEK "Gate" (video)

Momenteel zijn medewerkers van bouwbedrijf Jorritsma druk bezig een hek om de ijsbaan te plaatsen.

Het is de bedoeling dat er tussen de grote waterpartij en de ijsbaan een tijdelijke afscheiding wordt geplaatst. Volgens één van de medewerkers heeft directeur Jorritsma zelf contact opgenomen met de burgemeester en blijven de hekken in ieder geval tot en met maart staan.

Reactie Gemeente Bolsward.

Op de ijsbaan in Bolsward kan geschaatst worden. De gemeente Bolsward, eigenaar van de ijsbaan, heeft besloten de ijsbaan open te stellen voor schaatsliefhebbers. De toegangshekken en beplanting zijn nog niet aangebracht, de hekken zijn inmiddels wel besteld. Bij de vijverpartij zijn door de gemeente Bolsward waarschuwingsborden geplaatst. De gemeente is in overleg met het bestuur van de IJsbaanvereniging Bolsward, zij zijn op de hoogte gebracht van de openingstelling van de ijsbaan. Als eigenaar draagt de gemeente verantwoordelijkheid. Er is geen toezicht en er zijn geen activiteiten, als muziek en koek & zopie. Maandag aanstaande vergadert het bestuur en valt de beslissing of zij doorgaan als bestuur. Inmiddels is er een interim-voorzitter aangetreden, die gaat proberen een nieuw bestuur samen te stellen als het huidige bestuur besluit af te treden.

Jorritsma Bouw uit Bolsward heeft contact opgenomen met gemeente Bolsward en aangeboden gratis een tijdelijk hekwerk rond de ijsbaan te plaatsen. De gemeente heeft, na overleg met het bestuur van de IJsbaanvereniging Bolsward, dit aanbod aangenomen. Inmiddels is Jorritsma Bouw bezig met het plaatsen. De hekken zullen de gehele winter blijven staan. Zo kunnen de schaatsliefhebbers toch lekker de baan op. Schaatsplezier staat in Bolsward voorop.

Video: Omrop Fryslan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *