Heel Fryslân bakt in Bolsward

Bolsward – Hou jij van bakken en bak jij de lekkerste taarten? Schrijf je in en kom op zaterdag 18 juni 2016 met je taart naar Bolsward.

De taarten worden gejureerd door o.a.: Sarena Solari (Beste thuisbakker van 2015!), Gerard Cuperus (van Van de Leur) en Nyncke Posthuma (van bakkerij Posthuma) op decoratie, maar vooral op smaak.

Wat moet je doen: Heel Fryslân Bakt is er voor jong en oud, namelijk in de categorieën 6 t/m 9 jaar, 10 t/m 17 jaar en vanaf 18 jaar. Jongeren t/m 17 jaar doen gratis mee. Volwassenen vanaf 18 jaar betalen €10,00 inschrijfgeld. Als volwassene maak je kans op de hoofdprijs, een KitchenAid mixer! En natuurlijk de Eeuwige Roem! Uiteraard zijn er in de andere categorieën ook mooie prijzen te winnen.

Je bakt thuis jouw taart en levert deze op 18 juni 10.30 in voor de wedstrijd. Houd er rekening mee dat je van 10.30 tot circa 15.30 uur aanwezig dient te zijn.

Jouw taart dient ongesneden te zijn bij het presenteren van de taart. Uit de taarten moeten minimaal 8 en maximaal 12 punten gesneden kunnen worden. De punten zijn zodanig van formaat dat de meeste mensen de laatste hap ook nog lekker zullen vinden, dus liever te klein dan te groot. Is jouw taart het lekkerst als deze wordt geserveerd met een saus of andere garnituur? Zorg daar dan bij het presenteren voor.

Wanneer er alcohol gebruikt wordt in de taart, dit graag duidelijk vermelden in de ingrediënten. Er mogen geen verboden middelen (dit in de meest ruime zin van het woord) en niet-eetbare versiering in en op jouw taart zitten.

Je presenteert de taart op een door jezelf meegebrachte taartschaal of taartplateau. Dit gebeurt mogelijk bij een hoge buitentemperatuur, dus zorg zelf – indien nodig- voor een koelelement onder de taart. De totale presentatieruimte die je beschikbaar hebt, is 40×40 cm. Dat is inclusief garnituur voor je taart. Bereid de presentatie zoveel mogelijk thuis voor. Op het evenement is daarvoor geen ruimte beschikbaar.

Na het bewonderen van jouw taart door de jury en de fotografen, snijd en schep je er zelf één punt uit, die wordt beoordeeld door de jury. Wij stellen messen, taartschep, bordjes en de vorkjes beschikbaar. De rest van de taart wordt eigendom van Vereniging Ondernemend Bolsward. Overige punten van je taart worden verdeeld onder de horeca van Bolsward waar de punten voor €1,00 verkocht worden.
Bij het aanleveren van de taart krijg je te horen naar welke horeca onderneming je taart zal gaan zodat je, je familie en vrienden kan laten genieten van jouw taart met een kopje koffie / thee.

Tijdens dit evenement is er een markt waar je van alles voor in je keuken en voor je baksels kunt vinden. Sarena Solari, de Beste Thuisbakker 2015, zal haar nieuwe boek aanprijzen en signeren op 18 juni 2016. Misschien kunt u wel op de foto met haar.

Wij kijken uit naar jouw aanmelding op info@es-ster.nl Je ontvangt van ons binnen enkele dagen na jouw mail een bevestiging van deelname. Bij deelname vanaf 18 jaar ontvangt u ook een factuur van €10,00. De deelname is pas definitief als de betaling is ontvangen.
Bij annulering is het niet mogelijk om uw inschrijfgeld terug te ontvangen, i.v.m. de gemaakte kosten.

Het staat de organisatie vrij om op elk moment zonder opgave van reden een aanmelding te weigeren.

Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

Een week van tevoren mailen we je het draaiboek met tijden en details.
Dus, mailen en bakken maar!

Lees het Reglement Heel Fryslân Bakt goed door en schrijf je in voor dit lekkere bak evenement.

Heel Fryslân bakt.

Aanmelden kan tot en met 4 juni 2016. Je meldt je aan door het inschrijfforumlier te mailen naar info@es-ster.nl met jouw naam, adres en telefoonnummer(s) en de naam van je taart.
Stuur in een Word-bestand het recept mee. Het recept dient als volgt te zijn ingedeeld:

– Naam van de taart
– Jouw naam en adres
– Leeftijd
– Bronvermelding, indien het recept uit een kook- of bakboek of van een website afkomstig is
– Ingrediënten
– Werkwijze

(Foto Harold Pereira)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.