,Heel Fryslan Bakt!' bakt in Bolsward

Bolsward – Bevangen door het bakvirus? Verras jij je familie en vrienden regelmatig met een heerlijke taart? En durf je het aan een groter publiek van je kunsten te laten proeven? Dan is ,Heel Fryslân Bakt’, op 18 juni in Bolsward, het evenement voor alle thuisbakkers in de provincie.

Op zaterdag 18 juni vindt in Bolsward het evenement Heel Fryslân Bakt plaats. Alle Friese thuisbakkers worden uitgenodigd om op die zaterdag, voor 10.30 uur, hun lekkerste en mooiste taart naar Bolsward te brengen en te laten jureren door diverse juryleden. ,,Iedereen die een taart kan bakken moet meedoen. Je kunt je taart in je eigen keuken bakken en deze op de dag van de wedstrijd inleveren. Deelnemers mogen een bestaand recept gebruiken, maar natuurlijk ook een taart maken naar eigen recept”, vertelt Jacoline Engelmoer van de organisatie.

Er kan meegedaan worden in drie groepen: tot tien jaar, van 10 tot 18 jaar en v.a. 18 jaar. Elke categorie heeft een eigen drie leden tellende jury, die per leeftijdsgroep de ,beste thuisbakker van Fryslân’ aanwijst. De bakkers, in de 18-plus groep, strijden voor de eeuwige roem en een Kitchen Aid als hoofdprijs! Voor alle andere winnaars worden door de ondernemers mooie prijzen beschikbaar gesteld.

Rondom ,Heel Fryslân Bakt’ op het Marktplein zijn er die dag op de Appelmarkt verschillende kramen, met allerlei informatie op het gebied van bakken, koken, zoetigheid, lekkers enz. Op de ,bakmarkt’ wordt ook van alles aangeboden op dat gebied, zoals bakspullen, kookboeken, serviezen, tafellinnen enz.

Je kunt je aanmelden via www.bolsward.nl. Daar vindt je het inschrijfformulier, uitleg en voorwaarden. Je kunt je inschrijven vanaf 1 mei. Inschrijving sluit 4 juni 2016.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.