Heel de Mantelzorg bakt in Bolsward

Een bakwedstrijd voor mantelzorgers: dat is wat de WMO adviesraad Bolsward e.o. in samenwerking met het Marne college van negen tot en met veertien oktober organiseert.

Op de vijf doordeweekse avonden vinden de wedstrijden plaats waaruit een driekoppige jury iedere avond een winnaar zal aanwijzen. De deelnemers worden praktisch begeleid door twintig leerlingen van de opleiding Zorg en Welzijn onder leiding van Dineke Galema. De vijf winnaars komen elkaar op zaterdag veertien oktober tegen in de grande finale met aansluitend een diner.

Contact en ontspanning

De achterliggende gedachte bij de bakwedstrijd, die uiteraard is gebaseerd op het TV programma Heel Holland bakt, is om de vele mantelzorgers die ook Bolsward kent met elkaar in contact te laten komen en een moment van ontspanning te bieden. Er is door de WMO adviesraad bewust gekozen voor samenwerking met het Marne College om ook jongeren kennis te laten maken met het fenomeen mantelzorg.

Douwe Venema, Geeske Venema en Arnold Hagedorn organiseren de bakweek vanuit de WMO adviesraad. ,,Er zijn veel mensen in Bolsward die zorg en hand- en spandiensten verlenen aan familie of vrienden omdat de reguliere zorg tekort schiet. Ook al doen de mensen het meestal graag en met liefde, het gaat vaak ten koste van hun eigen sociale leven en kan zelfs behoorlijke financiële gevolgen hebben omdat men zelf minder kan werken. We willen deze mensen met Heel de Mantelzorg bakt in het zonnetje zetten en de aandacht geven die ze verdienen. Het zijn helaas niet alleen volwassenen die mantelzorgers zijn, ook onder jongeren zien we dit steeds meer toenemen. Juist deze jongeren hopen we door de samenwerking met het Marne college uit hun schulp te trekken want in deze groep is vaak schaamte als het thuis ‘niet lekker loopt”, aldus de werkgroepleden.

Aanmelden

Aanmelden voor Heel de Mantelzorg bakt kan via de WMO adviesraad Bolsward e.o. : dit mailadres of en mobiel 06-10364148 en 0515-575351. Per avond kunnen maar zes mensen meedoen, in totaal dus dertig deelnemers. Tijdens de finale en het afsluitende diner zijn alle deelnemers welkom met de persoon waar zij mantelzorger voor zijn. Voor oppas kan desgewenst gezorgd worden.

Petra de Wijn

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.