Heamieltrio presenteert zich

Over ruim een maand barst het stadsfeest van Bolsward weer los want 26,27,28 en 29 juni zijn er weer de Heamieldagen.


Het thema dit jaar is “Niet te Filmen” en vandaag werd door het comité bekend gemaakt wie dit jaar voor vier dagen de sleutels van de stadspoorten krijgt. De 20 jarige Trienke Cnossen uit Parrega is dit jaar de Heakeninginne en en Hester Zeinstra(20) uit Witmarsum en Eleonora te Wierike (20 uit Bolsward zijn haar hofdames. Trienke haar moeder en twee tantes waren in 1982 het heamieltrio en dat maakt het voor haar helemaal speciaal. Binnenkort meer over het programma.

Eindelijk mag iedereen het weten, wij zijn het Heamieltrio van 2013!

Hallo allemaal, mijn naam is Trienke Cnossen en ik ben 20 jaar oud. Al mijn hele leven woon ik op een boerderij in Parrega samen met mijn ouders Johan en Elly en mijn broer Meine. Momenteel zit ik in het tweede jaar van mijn opleiding tot Docente Wiskunde aan de NHL in Leeuwarden. Daarnaast geef ik bijles in dit mooie vak en ben ik sinds kort werkzaam op het laboratorium bij Friesland Campina in Workum.

In mijn vrije tijd ga ik graag de stad in om te winkelen of om af te spreken met vriendinnen. Ook sta ik thuis graag in de keuken, maar tijdens de Heamieldagen dit jaar mag ik mijn rol als keukenprinses inruilen voor de rol als Heakeninginne!

Heamiel 2013 heeft als thema FILM en ik kan het nog steeds niet geloven dat ik samen met Hester en Eleonora hier de hoofdrol in mag gaan spelen. Het is voor mij een meisjesdroom die uitkomt: ‘deel uitmaken van het Heamieltrio’, net zoals mijn moeder en 2 tantes die in 1982 het trio vormden. De sollicitaties vonden voor mij op een bijzondere dag plaats, namelijk op mijn verjaardag. Het grootste cadeau was dan ook toen ik hoorde dat ik het was geworden. Om er voor te zorgen dat het weer onvergetelijke dagen worden, is het Heamielcomité al maanden druk met de voorbereidingen. Wij als trio hebben er in ieder geval onwijs veel zin in en zullen er alles aan doen om er een prachtig feest van te maken. Ik hoop jullie dan ook allemaal terug te zien tijdens de Heamieldagen in Bolsward!

Wat was ik blij toen ik hoorde dat ik de rol van hofdame mocht spelen in de film van het Heamiel! Bij deze wil ik me graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Hester Zeinstra, ik ben 20 jaar oud en geboren en getogen in Witmarsum. Ik ben de jongste, heb nog 3 zussen en woon nog alleen bij mijn ouders. Samen met Trienke en Leonie zijn wij het Heamiel trio van 2013

Momenteel volg ik de opleiding tot Doktersassistente, volgend jaar ben ik klaar en daarna wil ik graag verder studeren in de gezondheidszorg. Dat lijkt mij hartstikke leuk, omdat ik dan mensen kan helpen dit breng ik op dit moment in praktijk tijdens mijn stage in het MCL. Als bijbaantje werk ik bij de Devo in Sneek, waar ik ook mensen kan helpen. In mijn vrije tijd bespeel ik bugel bij de muziekvereniging ‘Nij Libben’ in Witmarsum. Ook ga ik graag op vakantie naar het buitenland. Verder vind ik het leuk om te winkelen, terrasje pakken, op stap gaan met vrienden.

Ieder jaar sta ik in spanning voor het stadhuis te wachten op de Heakeninginne en haar hofdames. De prachtige jurken, de mooie praalwagens, het ringrijden en alle andere leuke activiteiten die gepland staan. Dit jaar mag ik hier zelf een rol in spelen, wie wil dat nou niet?? Ik heb heel veel zin in de komende feestelijke dagen die zich gaan afspelen in het spetterende decor van Bolsward.

Een prachtig trio in sprookjesachtige jurken lopend door de straten van Bolsward. Onwerkelijk om dat 8 jaar later zelf te mogen gaan meemaken als Hofdame 2013.

Ik ben Eleonora te Wierike, 20 jaar en als 12 jarig meisje in Bolsward komen wonen samen met mijn vader, moeder en jongere zusje. Leergierig, nieuwsgierig, spontaan, actief en energiek zijn woorden die op mijn lijf geschreven zijn. Ik ben dol op sporten en doe dat het liefst ook de hele dag door. Mijn favoriete sporten zijn Body Shake en Body Combat, de combinatie van kracht en conditie training is een combinatie waarin ik mezelf helemaal kan vinden. Kijken naar de komende Heamiel-dagen zal er geen tijd zijn om stil te zitten, dus zijn mijn conditietrainingen niet voor niets geweest. Ik studeer Financial Services Management aan de NHL in Leeuwarden, dus hoop ik in de toekomst te vinden te zijn bij een bank/verzekeringskantoor. Momenteel werk ik naast mijn opleiding bij de Rabobank in Leeuwarden als Verkoop & Service adviseur, ik zie dit als een goede basis naast mijn opleiding en bij ook erg trots dat ik hier werkzaam ben.

In de weekenden sta ik met veel plezier achter de bar bij Danscafé de Prins en maken we van elk weekend weer een feestje. De combinatie van Studeren, veel sporten , werken bij de bank en achter de bar vind ik heerlijk. De drukte heb ik graag om mij heen en daarom kijk ik ook erg uit naar de drukke dagen die zullen komen tijdens de Heamieldagen. Nu het feest steeds dichter bij komt lopen de zenuwen ook lekker op, ik heb er zin in om samen met de mooie dames Trienke en Hester er een fantastisch feest van te maken en te gaan genieten. En hoop natuurlijk dat u dit ook zult doen, wij hebben er zin in!

Foto:Eise Wiersma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.