Heamieltrio aanwezig bij opening werk en herdenkplek Meester Jellema

Op basisschool De Bron werd donderdagmorgen een speciale gedenk en werkplek in gebruik genomen ter nagedachtenis aan meester Sjoerd Jellema.

Jellema overleed vorig jaar en was bij De Bron de drijvende kracht achter de Heamielwagens van school. Jellema was geliefd bij zijn collega’s en wordt nog steeds enorm gemist. Vandaar dat besloten werd om een gedenkplek voor hem in te richten welke ook direct een werkplek wordt.

Voor Jellema is een steigerhouten werkbank gemaakt met daarop verschillende spreuken die van hem waren. Ook hangen aan de wand verschillende objecten die aan hem doen herinneren. Zo staat het fietswiel voor het feit dat hij menig kind het banden plakken heeft geleerd Aan de tafel zit ook een bijzondere ladder gemonteerd, gekleurd door de leerlingen, zij hebben ook in de ladder spijkers, haken en schroeven geslagen en gedraaid.

 

De tafel moest tijdens Heamiel in gebruik worden genomen vanwege zijn actieve en inspirerende kracht achter de Heamielwagens. Bijzonder was dan ook dat oud leerlinge en Heakeninginne Mireille Wolthuizen, samen met haar hofdames, aanwezig was bij de in gebruik name.

Naast de werkplek staan er deze week ook 11 jurken van oud Heakeningines en hofdames tentoongesteld in de school.

Ook Jellema’s vrouw en kinderen waren aanwezig, zij waren zichtbaar ontroerd door deze herdenkplek.


2 reacties

  1. Nelleke van der Weg schreef:

    Wat een mooi gebaar! Ik werkte als juf aan de andere kant van de sporthal, bij De Blinker, en ik heb Sjoerd als een heel leuke collega gekend én gewaardeerd!

  2. Tamara Out-Salemink schreef:

    Meester jellema was voor mijn zoon een steun en toeverlaat. En echt zijn lievelings meester. Hij wordt door mijn zoon nog steeds gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *