Heamieltrio 2012: Dit zijn ze!

Lysanne Wielsma uit Bolsward is dit jaar de Heakenninge van Bolsward. Zei werd een paar maanden geleden gekozen uit de vele aanmeldingen die het Heamielcomité binnen kreeg. Uit die aanmeldingen werden Hilde Wolthuizen (links) en Boukje Namminga (rechts) gekozen tot de hofdames. 

De dames waren stonden onlangs al een middag in de spotlights tijdens de fotosessie van Ringfoto Haasdijk. En nu is het echte aftellen begonnen. Vooral de eerste weken tot aan vandaag waren lastig om het geheim te bewaren voor familie, vrienden en collega’s.

Lysanne Wielsma is 19 jaar en is een geboren en getogen Bolswardse. Ze volgt op dit moment de opleiding filiaalmanager op de Friese Poort in Sneek. Naast haar studie werkt ze in de Vero Moda in Leeuwarden. Haar ambitie is om later nog een hbo-opleiding te volgen om een succesvol merchandiser/etaleur te worden.

Paarden zijn haar passie.”De spanning stijgt, maar vol trots zal ik met mijn hofdames Boukje en Hilde deze 4 historische dagen met jullie allemaal gaan beleven”.

Boukje Namminga is 20 jaar en eveneens Afkomstig uit Bolsward. Ze volgt op dit moment de studie Wellness aan het Friesland College in Heerenveen. Boukje is sportief: ze houdt van schaatsen en fietsen en is in voor een uitdaging als het beklimmen van de Alpe d’Huez. “Het lijk me heerlijk om rond te dwarrelen in een op maat gemaakte jurk, mooi opgemaakt te worden en van alle activiteiten te mogen genieten samen met u en alle anderen.”

Hilde Wolthuizen is 20 en woont in Bolsward. Zij zit in het laatste jaar van de opleiding Fotografie in Drachten en hoopt dit jaar haar diploma te halen. Daarna verlaat ze Bolsward voor de studie Media, Informatie & Communicatie. Gezellig stappen met vriendinnen, koken of een leuke film kijken zijn dingen die ze graag in haar vrije tijd doet. “Ik heb super veel zin in het Heamiel en hoop er samen met jullie een historisch feest van te maken!”

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.