Heamielpark Bolsward (ingezonden)

De grote Heamiel muziek evenementen in het stadspark van Bolsward mogen dan op zich een succes zijn gebleken, de gevolgen ervan zijn minder mooi.

Nat terrein, aan en afvoer van materialen, vrachtwagens, een noodbrug dwars door een plantsoen, publiek van 8000 man ect. , heeft tot forse schade geleid. Herstel heeft tot 3 weken na de evenementen nauwelijks plaatsgevonden.

Uiteindelijk zal dat wel gebeuren maar het duurt wel even voordat het is zoals het was.
Het park heeft de status van rijksmonument, is van algemeen cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang en is een uniek voorbeeld van een kleinschalig stadspark in Fryslân. Dat moet gekoesterd worden. Het park is te klein en te kwetsbaar voor genoemde feesten.

Het Heamiel comité en de gemeente Súdwest-Fryslân zullen ongetwijfeld met nieuwe maatregelen proberen voortaan de schade aan de stadstuin te voorkomen maar de praktijk zal vast vaak anders zijn.
De festivals zijn belangrijk voor Bolsward maar daarvoor moet wel gezocht worden naar een andere locatie. Als het park er niet geweest was, was dat ook gebeurd.

Jim Rozema
Piet Molenaar
Obe van der Meer

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.