Heamielfeest begonnen

Met de traditionele intocht is het jaarlijkse Heamielfeest weer losgebarsten.  Langs de route stond veel publiek om de Heakeninginne Hedwig en haar hofdames Sanne  en José te bewonderen in hun tropische jurken.

In de stoet van deelnemers waren naast de diverse lopende en rijdende groepen ook de verschillende dansgroepen te bewonderen. En die lieten alvast zien wat de mensen kunnen verwachten tijdens de verschillende optredens die zij gaan geven in de stad.  

Eenmaal op het bordes kreeg de Heakeninginne uit handen van burgemeester Hayo Apotheker de sleutels van de stadspoorten uitgereikt en daarmee droeg hij symbolisch de leiding van de stad over aan de Heakeninginne.

Zaterdag zal zij de sleutels dan weer teruggeven aan de burgemeester. Maar tot die tijd is het feest in de stad en kunnen Hedwig, José en Sanne genieten van alles wat er staat te gebeuren de komende dagen.

Foto album 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.