Heamiel zwemwedstrijd met top prestaties

Zaterdagmorgen 25 juni werd er de traditionele Heamiel wedstrijd in ons thuis zwembad Vitaloo gehouden. Er deden 5 zwemverenigingen mee: Neptunia’24, Avéna, De Vikings, F.Z.C.’54 en natuurlijk onze eigen vereniging SG. Bolsward-Workum. Totaal ongeveer 120 zwemmers.

Voor de jongste zwemmers stonden de 50 meter vrije slag en de 50 meter schoolslag op het programma, voor de oudere zwemmers de 100 meter vrije slag en de 100 meter wisselslag.

Het begon met de estafettes 4*50 wisselslag. De heren Jasper Zuidema, Christiaan Penning, Robin de Jong en de slotzwemmer Johan Dijkstra werden hier mee keurig derde. De dames Heline Koning, Ylsa Dijkstra, Elka Siesling en Afke van Zijverden werden tweede in een mooie strijd. Na de pauze volgden er nog twee estafettes de 4*50 vrije slag voor de heren en de dames. De dames Elka Siesling, Ylsa Dijkstra, Christine Berenschot en Heline Koning werden in een clubrecord eerste. De heren Jasper Zuidema, Robin de Jong, Eibert Sytsma en Johan Dijkstra werden tweede.

Jelte de Boer was deze dag in topvorm en behaalde twee keer goud op de 50 meter vrije slag en de 50 meter schoolslag. Rouke Hooghiemstra behaalde op deze afstanden twee keer brons.

Marte Hieke van der Kamp en Debbie Wray gingen op de 100 meter wisselslag snel van start. Marte Hieke tikte in een gouden tijd van 1.25.57 aan en Debbie tikte in een zilveren tijd van 1.26.38 aan. Op de 100 meter vrije slag behaalde Marte Hieke ook goud en Debbie weer zilver.

Op de 100 meter vrije slag van de jongens tikte Domingo Kuipers als tweede aan en op de 100 wisselslag als eerste. Hidde Boersma werd op deze afstanden in mooie pr’s twee keer derde .

Jesse van der Geer had de slag ook goed te pakken en werd met dikke pr’s twee keer eerste.

Elka Siesling heeft deze wedstrijd ook weer super gezwommen, ze werd twee keer tweede met mooie pr’s. Dit zelfde geldt voor Ylsa Dijkstra zij werd twee keer derde.

In de categorie jongens 2001-2002 werd Robin de Jong keurig twee keer tweede.

Bij de heren werd Jasper Zuidema in een snelle tijd op de 100 meter wisselslag derde, op dezelfde slag werd Heline Koning met een club record eerste bij de dames. Op de 100 meter vrije slag werd zij derde.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde en gezellige wedstrijd met goede resultaten en veel medailles.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.