Heamiel bewijst de "Kroon op juni" te zijn

Natuurlijk was het weer van invloed maar Bolsward kan terugkijken op geweldige Heamieldagen.

De organisatie liet weten dat er nog nooit zoveel mensen op de verschillende activiteiten zijn afgekomen. Vooral de avondprogramering trok veel publiek. Zo waren er tijdens de Night of The Heamiel 3800 en ook het slotconcert trok meer dan 3000 mensen naar het Julianapark voor het slotconcert.

Hierbij was er voor sommige fans van Jan Smit een kleine teleurstelling, hij stond geprogrammeerd voor deze avond maar door het overlijden van zijn manager Jaap Buis kwam Xander de Buisonjé naar Bolsward. Hij wist er, samen met de andere artiesten, een groot feest van te maken.

Maar ook in de sporthal was het spektakel met het international folkloristisch dansfestival, waarbij de diversiteit van de verschillende groepen er voor zorgde dat men een prachtige kijk kreeg op de verschillende culturen.

Helemaal afgelopen is het feest nog niet, één van de activiteiten gaat vandaag nog door. De Hanzeruiters organiseren daar hun concours hippique.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.