Heamiel begonnen (video)

©Petra Kroon

De intocht van de Heamieldagen verliep woensdagavond onder ideale omstandigheden.

Met vele toeschouwers aan de route die graag wilden zien hoe de jurk van de heakeninginne en haar hofdames er uit zou zien.

Maar natuurlijk was men ook nieuwsgierig naar de verschillende praalwagens en dansgroepen die meezouden doen aan die optocht. Terwijl voor de meeste Bolswarders de Heamiel begint met de optocht, begint de Heamielwoensdag voor het trio al in de ochtend. Na een bakje koffie met het heamieltrio van een jaar eerder gingen Trienke, Eleonora en Hester naar de kapper. Om vervolgens bezoek te krijgen van de schoonheidsspecialiste op hun residentie Hotel Het Weeshuis. En dan is het klaarmaken voor het grote moment, de jurk mag aan en mag getoond worden aan de Bolswarders.

Het thema voor deze dagen is “Niet te filmen”. 

Een foto reportage van Petra Kroon vindt u hier. 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.