Heamiel 2012

Vandaag begint de 65e editie van het traditionele Heamiel. Het hooi is van het land en dat moet gevierd worden. En dat betekent dat de Riis mei resinen, oftwel rijst met rozijnen.

Die worden donderdag geserveerd tijdens de jaarlijkse hooimaaltijd in de Broerekerk. Het heamieltrio eet dan mee met de maaltijd. Vaak een rustpunt tijdens de drukke dagen die vanavond beginnen met de intocht. De dag dat Heakeninginne Lysanne en haar hofdames Boukje en Hilde zich voor het eerst aan de Bolswarders presenteren.

Het heamielprogramma voor vandaag vindt u bij lees meer.

14.00 Opening Kermis.

18.00 De Taveerne ‘De Dorstige Deerne’ in de Waag onder Stadhuis geopend.

Opbrengst voor het goede doel. Geëxploiteerd door Lionsclub Bolsward en de Rotary.

18.25 Start Intocht 18.30 uur, thema: Historisch.

De Heakeninginne en de hofdames worden begeleid door muziekkorpsen, vertegenwoordigers van verenigingen, scholen, de Boalserter Skotsploech en diverse dansgroepen uit het buitenland. Iedereen mag er aan mee, -lopen, -fietsen, -rijden. Er zijn diverse prijzen te winnen! 19.15 Ontvangst Heakeninginne en hofdames op het bordes van het stadhuis.

19.45 Speech Heakeninginne.

20.00 Heamiel Bridgedrive in hotel “De Groene Weide”.

20.00 Heamiel Reünie in de Broerekerk. Voor oud comité-leden en Heamieltrio’s.

20.15 Allemanshus Ringrijderij in de binnenstad. Route: Marktstraat-Jongemastraat.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.