Heakeninginne onthult beeld in tuin Anthony Gasthuis

Heakeninginne Hedwig Jansen onthulde zaterdagmiddag tezamen met Mieke Mulder (oud Hekeninginne) een beeld in de tuin van het Sint Anthony Gasthuis.

 

Mieke Mulder is voorzitter van het  Sint Anthony gasthuis en kreeg het beeld, ontworpen door Michiel Galama uit Bolsward, cadeau van de twee andere liefdadigheidsstichtingen van Bolsward, namelijk het weeshuis en de Hendrick Nannes en Catrijn Epes stichting.

Michiel Galama met het Heamieltrio

De creatie stelt voor de vergadertafel waaraan vele aanvragen voor financiële ondersteuning vanuit de Bolswarder gemeenschap worden besproken. Het hart van de tafel wordt gevormd door de stadsplattegrond, uitgevoerd in glas-in-lood met de stadskleuren geel en zwart. De vorm van de tafelpoten is ontleend aan de drie afzonderlijke vergadertafels van de Bolswarder stichtingen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.