Heakeninginne 2017 roept meiden op om zich op te geven

Leave famkes út Boalsert en omkriten,

‘Dan wurdt Heamiel 2017 foar my in Heamielfeest mei in gouden rântsje’, zo eindigde ik vorig jaar mijn sollicitatiebrief voor het Heamieltrio 2017. Én of het een Heamiel met een gouden randje werd! Zelfs nog veel meer dan dat…

Ik had dit nooit op deze manier van tevoren in kunnen schatten, er komen zoveel fantastische en wereldse ervaringen op je af. Het is een ervaring voor het leven. Dat werd mij ook duidelijk in een gesprek dat ik had met een mevrouw in het verzorgingshuis in Makkum. Ook zij maakte ooit deel uit van het Heamieltrio; en dat maakt dat het Heamiel bij haar elk jaar nog altijd bijzondere gevoelens oproept. Die zijn bijna niet met woorden te beschrijven, je kunt er alleen maar van genieten… Met een glimlach van oor tot oor wanneer je een paar maanden later stiekem je jurk weer even uit de kast haalt en in plaats van op het bordes, nu voor de spiegel staat te stralen.

Het Heamiel brengt heel veel met zich mee. Zo begint de voorpret in februari al. Je leert de twee andere meiden uit het trio kennen, je ontmoet het hardwerkende comité, denkt mee over de jurken, schrijft de speeches en zo krijgt het Heamiel steeds meer vorm.

De dagen zelf zijn intens; lange dagen met alle activiteiten waar je een kijkje neemt, de reacties van iedereen en vooral het genieten van hoe iedereen zijn eigen Heamiel creëert en beleeft. Het ene moment zing je een verjaardagslied voor een 100-jarige in Huylkenstein en tien minuten later bekijk je Bolsward eens van een hele andere kant, vanuit de lucht in de helikopter. Tijdens de Heamieldagen wordt er enorm goed voor je gezorgd door het Heamielcomité; blarenpleisters, een afternoon-snack of gewoon even een knuffel. Niets is ze te gek. De intensiteit en indrukken van de dagen zorgen ervoor dat lichte afkickverschijnselen na afloop niet te voorkomen zijn…

Kortom: deel uitmaken van het Heamieltrio is een ervaring die je je hele leven nooit zult vergeten. Dus: ben jij 19 jaar of ouder? Woon je in Bolsward of omgeving en wil jij de wereld van het Heamiel ontdekken? Stuur dan je brief en twee foto’s naar info@heamiel.nl.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.