Hartverwarmende reacties voor gevlucht gezin uit Syrië

Vorige week vroeg Willy Boersma via de Facebookpagina Bolsward freget om spulletjes voor een Syrische familie.

Boersma begeleidt namens vluchtelingenwerk vluchtelingen die in Bolsward komen.

De familie die net in Bolsward was komen wonen hadden een huis maar verder niet veel. Met zijn zessen hadden ze de beschikking over te weinig matrassen. Ook in het meubilair kon de familie wel wat gebruiken. En binnen een dag reageerden vele leden van de groep op de actie.

Boersma laat weten:”We hebben echt geweldige reacties gehad”. Bedden, matrassen, beddengoed, een bankje, een salontafel, potten en pannen en ook veel speelgoed”.

Vrijdagavond heeft Boersma samen met haar kleinzoon met een busje de dingen opgehaald en afgeleverd. En daar moest wel een paar keer voor worden gereden. Ook werden er spullen bij Boersma thuis afgeleverd. Boersma:”Die hebben we gisteren gebracht, de kinderen gingen meteen met het speelgoed spelen”.

Er is volgens Boersma nog een koelkast en een wasmachine nodig en hoopt dat er mensen zijn die het jonge gezin hier aan kan helpen. Het gezin bestaat uit de ouders van in de 30 en vier kinderen. De oudste twee, van wie er één gehandicapt is, zijn 12 (tweeling) en de jongsten, een jongen en een meisje, ook een tweeling, zijn bijna 4.

Vluchtelingen die een huis toegewezen hebben gekregen, kunnen een lening sluiten bij de kredietbank. Dit moet wel terugbetaald worden en dat gebeurt door maandelijks een bedrag van hun uitkering in te houden.

De familie is enorm dankbaar voor de hulp:”We moeten wel steeds blijven theedrinken, heel gezellig, maar de conversatie loopt wat moeizaam, mijn Arabisch is heel slecht”: Aldus Boersma.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.