Harmonievereniging De Schutterij houdt op te bestaan.

Bolsward-Ruim 130 jaar heeft de harmonievereniging De Schutterij in onze stad muziek gemaakt en gezorgd voor een muzikale noot bij tal van evenementen, maar de belangstelling om bij De Schutterij te komen spelen, liep de afgelopen jaren terug.

Leden vertrokken maar er kwamen geen nieuwe leden bij. Het werd steeds moeilijker om met een volwaardige bezetting concerten te geven. Acties om nieuwe leden te werven hadden niet het gewenste resultaat.

 De Schutterij verzorgde jarenlang de aubade voor het stadhuis op Koninginnedag, trad op tijdens Heamieldagen en fietselfstedentocht en gaf talloze concerten in Bloemkamp en andere instellingen.

Na veel overleg en het onderzoeken van mogelijke alternatieven hebben de leden toch moeten besluiten om een punt achter De Schutterij te zetten. Het is simpelweg niet mogelijk om met de kleine groep overgebleven muzikanten muziek te maken van voldoende kwaliteit en concerten te verzorgen.

De Schutterij wil niet zonder meer afscheid nemen van het Bolswarder publiek. Met behulp van een aantal gastspelers is het gelukt om een mooi programma samen te stellen voor een slotconcert onder leiding van dirigent Jan van Dam. Dat slotconcert is op zondag 8 juli van 15.00 tot 17.00 uur in Ons Gebouw te Bolsward. De entree is gratis. De laatste kans dus om nog een keer De Schutterij van Bolsward te zien en horen spelen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.