Harm Hoeve speelt in Martinikerk tijdens Hemelvaart

 Op 10 mei geeft Harm Hoeve zijn jaarlijkse orgelconcert op Hemelvaartsdag in de Martinikerk te Bolsward, inmiddels voor de vijftiende keer. De orgelbespeling begint ’s middags om 16.00 uur.

De organist heeft een boeiend en afwisselend programma samengesteld waarin koraalbewerkingen en literatuur elkaar afwisselen. De vele mogelijkheden van Bolsward’s beroemde orgel zullen ruimschoots aan bod komen. Van Händel wordt het bekende Arrival of the Queen of Sheba gespeeld en Bach is vertegenwoordigt met een voorname Preludium en Fuga. Koraalbewerkingen klinken altijd prachtig in Bolsward. Dit keer speelt Harm Hoeve een bewerking over ‘Op bergen en in dalen’ van Feike Asma. Feestelijke en virtuoze klanken zijn te beluisteren Rondo Française van Boëllmann. Omdat op 14 mei de staat Israël 70 jaar bestaat wordt het concert geopend met een fantasie over het Israëlische volkslied. Het concert wordt besloten met een fantasie over bekende hemelvaartsliederen.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Meer informatie is te vinden op www.harmhoeve.nl

De toegang is € 10,00; t/m 16 jaar gratis. Bij de toegangsprijs is een gratis consumptie inbegrepen voor aanvang van het concert.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.