Hardlopen is leuk! Begin ook met hardlopen in Bolsward

Hardlopen, joggen of rennen wordt steeds populairder. Want het is goed voor je conditie en je gaat je er veel fitter van voelen. Daarnaast is het ook een goede manier om wat extra kilootjes te verliezen.

Vragen die bij veel beginnende hardlopers leven, zijn: hoe moet je nu beginnen, wat is een goed schema, waar koop ik goede sportschoenen en hoeveel en hoe vaak mag ik trainen. Mocht dit niet goed begeleid worden haken velen veelal weer af. Omdat men bij de Lange Afstandlopers Bolsward vindt dat deze sport goed voor je is beginnen zij in september een hardloopclinic voor beginnende lopers. Het doel van deze clinic is dat je na 8 weken 5 kilometer aaneengesloten kunt lopen in je eigen tempo.

Want de bedoeling van de hardloopverenging is niet om van de deelnemers wedstrijdlopers te maken. Na die 8 weken gaat de clinic door en wordt de afstand uitgebreid tot 7,5 km, de afstand van de Sinterklaasloop die door de L.A.B. wordt georganiseerd. Dit jaar wordt deze loop op 1 december 2014 gehouden. Een loop door en om Bolsward waaraan in 2013 327 hardlopers deelnamen. Dus heb je altijd al willen hardlopen maar weet je niet precies hoe, doe dan mee met de hardloopclinic van de Lange Afstandlopers Bolsward in samenwerking met sporthuis A.P. van der Feer. De clinic begint maandag 1 september en wordt gegeven door de trainers met een KNAU licentie.

Een keer in de week trainen we gezamenlijk als groep en daarnaast train je twee keer voor jezelf. Tijdens de trainingsavonden word je langzaam maar zeker wegwijs in een goede voorbereiding op het hardlopen. De trainingen worden gegeven in het Julianapark van Bolsward en duren in het begin 45 minuten. Maar zullen uiteindelijk 60 minuten gaan duren.

Deelname aan de clinic kost €30,- euro maar daarvoor krijg je natuurlijk wel wat terug.

• Zo krijg je drie maanden lang les van trainers met een KNAU licentie.
• Krijg je een loopschema zodat je naast de vaste trainingsavond ook nog door de week op een verantwoordelijke manier kunt trainen.
• Loop je gratis mee, met de Sinterklaasloop van 1 december. • Krijg je een leuk hardloopshirt, aangeboden door sporthuis A.P van der Feer
• Krijg je een cadeaubon ter waarde €27,50 te besteden bij sporthuis A.P. van der Feer (bij besteding vanaf €100,-)

 

Voor deze clinic werkt het LAB samen met sporthuis A.P. van der Feer. Een van de sponsors van de hardloopvereniging. In deze winkel kunnen ervaren hardlopers maar ook zeker de beginnende hardloper terecht voor advies op het gebied van schoenen en kleding. opgave en informatie kan via www.labbolsward.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.