Hanzestad turnsters in de prijzen

Zaterdag 9 april werd de 2e plaatsingswedstrijd voor de jongste gymnasten georganiseerd in Sneek.

Gymnastiekvereniging Hanzestad nam deel in de volgende categorieën: pre-instap 2 niveau D4, pre-instap 2 niveau D5 en instap niveau D2.
Anthe Troost en Nora Friedrich namen deel in het hoogste niveau van deze dat in leeftijdcategorie instap niveau D2. Anthe was onstabiel op de langemat en had pech op de brug met de afsprong, Nora verloor haar evenwicht op de balk tijdens de sprongenserie. Ze werden 15e en 12e. De concurrentie was te sterk.

In leeftijdscategorie pre-instap 2 niveau D5 namen Fleur Atsma, Fleur Bonga, Fenna Cuperus en Lieke Boonstra deel. Fleur Atsma wist knap 3e te worden, dit was mede dankzij een zeer hoge score aan de brug. Fleur Bonga en Lieke waren sterk op de sprong, Fenna had een mooie score op de brug, maar zij belandden net naast het podium.
Noa de Boer en Jildou Kruis namen deel in pre-instap 2 niveau D4. Voor Jildou was de concurrentie te sterk. Noa deed mee in de top, was ijzer sterk op sprong en brug. Zij werd knap 4e met maar 0.225 punt verschil met de 1e en liet deze tienden liggen op de langemat.

Noa de Boer, Fleur Atsma, Lieke Boonstra en Fenna Cuperus hebben zich door deze goede prestaties geplaatst voor de Friese Kampioenschappen op 21 mei in Wolvega.

 

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.