Hanzefestival, nieuw stadsfeest voor Bolsward

28 mei zal in Bolsward voor het eerst het Hanzefestival worden georganiseerd.

Het festival wordt georganiseerd door stichting De Friese Hanzesteden afdeling Bolsward in samenwerking met het Marnecollege, vereniging ondernemend Bolsward, de Rotary en diverse andere stichtingen uit Bolsward.

De stad zal deze dag teruggebracht worden in middeleeuwse sferen en in de stad zullen onder andere oude ambachten te bewonderen zijn. Daarnaast zullen verschillende andere Nederlandse Hanzesteden zich presenteren. Onder andere Zwolle, Kampen en Hasselt hebben aangegeven om zich in Bolsward te presenteren.

Momenteel wordt er nog hard gewerkt om alles tot een groot feest uit te bouwen. Zo zal het Marnecollege een grote stadspoort maken als startpunt voor de Hanzejeugdspelen. Leerlingen van het de basisscholen kunnen hier een stempelkaart halen om vervolgens op verschillende plaatsen in de stad spelletjes te gaan doen.

Ook zal de oude Heksenwaag in ere worden hersteld en de oudheidskamer zal voor deze geopend zijn. Gysbert Japicx zal als stadsgids stadswandelingen leiden terwijl het shantykoor uit Bolsward en leerlingen van de muziekschool voor de muzikale omlijsting zullen zorgen.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.