Hanzefestival brengt Bolsward terug naar middeleeuwen

Zaterdag 2 juni wordt voor de derde keer het Hanzefestival georganiseerd door Hanzestad Bolsward in samenwerking met vereniging ondernemend Bolsward, de Rotary en diverse andere organisaties uit Bolsward.

© Petra Kroon

De stad zal tussen 10 en 16 uur teruggebracht worden in middeleeuwse sferen, zo zullen er zo’n 300 mensen rondlopen in middeleeuwse klederdracht. Zijn er oude ambachten te bewonderen, komt er een heus ridderkamp met 8 tenten, zijn er steltlopers en vuurspuwers.

Wat nieuw is dit jaar, is de paardenmolen . Kinderen kunnen zich verkleden als prinses of ridder en op de paarden klimmen en zo kunnen ze met licht en geluidseffecten ervaren hoe het vroeger was.

De gehele dag is er muziek, zo zal het Shantykoor, het Kinderorkest, De Soete Inval, de Skotsploech Boalsert zorgen voor een sfeervolle ervaring uit de middeleeuwen.

Ook wordt er weer gezocht naar heksen onder de bezoekers en kan men zich laten wegen onder het stadhuis in de waag.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.