Hangplek aangepakt (ingezonden)

Onlangs had ik overleg met de gemeente over plekken in Bolsward waar jongeren hardnekkig hangen.

Op zich is hier niets mis mee maar het gaat nogal eens gepaard met overlast, vervuiling en vernieling zoals in en om het hof van het oude armenhuis aan de Broerestraat. Al wekenlang  was het daar telkens weer een bende: Grofvuil, kleinvuil, struiken beschadigd of eruit getrokken, een stookplaats middenin het gazon,perkbeplanting verbrand etc. Opruimen van rommel en in gesprek gaan met bewoners helpt vaak maar hier was een brede integrale aanpak nodig. Na het gesprek met de gemeente zorgde ambtenaar Sjaak voor snelle actie. Gemeente, woningcorporatie Elkien, politie, mensen van Hendrik Nannes / Catrijn Epes Stichting en bewoners van de appartementen daar sloegen de handen ineen om het hof te fatsoeneren, te communiceren en toezicht te houden.

Dat bleek ook toen ik vrijdag  daar maar weer eens ging kijken in de veronderstelling dat er wel weer wat te doen zou zijn. Dat was ook zo maar ditmaal was het leuk. Bernard van Elkien,  bewoners  Paulina, Annewil, James en ook Arnold van Huize Martinus waren druk bezig met opruimen, vegen, wieden, wat snoeien maar niet te gek en ze zetten nieuwe planten in de perken. Het was een aardigheid om te zien. Hulde !  Na de koffie van Ingrid ging ik natuurlijk helpen.

Het hof is nu weer mooi. Nu maar hopen dat het zo blijft. Met dit gezelschap zal dat vast wel  lukken.

 

Obe van der Meer

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.