Handbiker legt Elfstedentocht in twee dagen af

Bolsward – Het was een zwaar en bijzonder weekend voor Halbe-Jan Douma uit Opende want hij volbracht dit weekend de Elfstedentocht per handbike.

Hij vertrok zaterdagmorgen vanuit Bolsward om vervolgens via de route van de schaatselfsteden 200 km af te leggen. Douma koos voor de handbike vanwege zijn stage in Sri Lanka bij de stichting Hellabeem. Hellabeem is een intern opleidings- en revalidatiecentrum in Sri-Lanka voor fysiek gehandicapte en kansarme jongeren. Hellabeem maakt zich hard voor deze extra kwetsbare groep, door hen een eerlijke kans te bieden om zelfstandig en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.

Douma studeert psychomotorische therapie en bewegingsagogie in Zwolle op het Windesheim.

De eerste dag verliep voorspoedig voor Douma en ging via de Noordelijke route. Vandaag was het veel zwaarder door tegenwind en pech. Naast een aantal lekke banden braken zowel de versnellingskabel en de remkabel af. Hierdoor kon hij de laatste 80 km op maar één versnellin rijden en dus niet remmen.

De opbrengst van zijn sponsortocht loopt richting de €800,-. Het geld gaat gebruikt worden voor de stichting Hellabeem.

Luister hier naar het gesprek met Halbe-Jan Douma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.