Halve finale Voorleeswedstrijd 2016

Bolsward – Woensdagavond 24 februari vond de halve finale van de Voorleeswedstrijd plaats in de Bibliotheek van Bolsward. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Bibliotheken Mar en Fean i.s.m. Bibliotheekservice Fryslân. Het ging hier om een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Vanaf 19.00 uur streden de winnaars van 12 basisscholen uit Wommels, Wjelsryp, Workum, Warns, Koudum, Witmarsum, Makkum, Exmorra, Parrega en Tjerkwerd tegen elkaar. Aangemoedigd door hun supporters werden de deelnemers om de beurt naar voren gehaald door Friese singer/songwriter Lysbeth Munniksma. Vervolgens las iedere kandidaat een zelf gekozen fragment voor.

Terwijl de jury de moeilijke taak had om een winnaar te kiezen die door kon naar de provinciale ronde van Friesland, werd het publiek vermaakt door Lysbeth Munniksma. De jury bestond dit keer uit: Jildau van der Wal leesconsulent i.o , Anneke Wildschut leerkracht Súdwester en Marja Koops jeugdbibliothecaris o.a. in bibliotheek Koudum

De jury lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Winnaar van deze avond werd Eefke Baalbergen van basisschool De Totem uit Warns Zij las voor uit Vals van Carry Slee. De tweede prijs is gewonnen door Symen Jeen Hoekstra van basisschool uit De Skutslus uit Stavoren en de derde prijs ging naar Irene Spijkerman van de Grovestinshof uit Koudum. Zij kregen allen een boekenbon.
In totaal doen er in Fryslân dit jaar 186 kampioenen mee.
Eefke Baalbergen gaat gemeente Sudwest Fryslân vertegenwoordigen op dinsdagmiddag 12 april in Theater de Skâns in Gorredijk. Daar zal worden uitgemaakt wie Friesland vertegenwoordigt op woensdag 25 mei in de schouwburg van Amstelveen tijdens de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.