Hagelnije paden Hemdykrintocht

Blauwhuis | De organisatie van de Hemdykrintocht van zaterdag 1 september, is opgetogen met de bijna geheel opgeknapte route.

De monumentale Hemdijk, die ooit het predicaat ‘slechtste weg’ verdiende,ligt er weer ‘hagelnij’ bij. Zowel het wegdek van het traject Blauwhuis, Dedgum,Parregaals het parcours Nijesyl, Pikesyl en Westhem, Blauwhuis zijn vernieuwd. Bij Syp-Set aan het Brekkenpaad zijn het betonpad en dek van de spoortunnel vernieuwd.

Voorzitter Hartman Witteveen: “De route leit der picobello by, de reade loper is foar ús rinners útrôle”.
De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende wandelafstanden. 10 Kilometer via Greonterp, Oudega en Westhem, 20 Kilometer via Dedgum, Parrega, Nijhuizum, Oudega en Westhem en 30 kilometer vanaf Oudega via Nijezijl en Westhem. Start en Finish zijn in Blauwhuis.

Voor hardlopers organiseren de Blauhúster ‘Joksels’de Hemdykloop;die gaat over 10 of 16 kilometer en start 10.00 uur, ook in Blauwhuis. De Hemdykrintocht en -loop staan, naast de mooie hooggelegen route door het wijdse, natuurrijke platteland, ook bekend om afwisseling met culturele activiteiten. Witteveen: “Ynspanning freget ek om ûntspanning, wy soargje ûnderweis foar fariaasje yn it programma”.

Zo zijn er ditmaal her en der muziekoptredens, skiftroeiers op de Trekfeart, parade van boten op de Brek, authentieke schepen bij Syp-Set, kunst aan het Brekkenpaad en acrobatiek in Westhem.
De inschrijving is inmiddels geopend. Witteveen: “We binne der klear foar”.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.