Hacksaw Ridge in Filmhuis Bolsward

Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield) die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren.

Hij geloofde dat de oorlog rechtvaardig was, maar dat moorden desondanks verkeerd was en was dan ook de enige Amerikaanse soldaat in de Tweede Wereldoorlog die in de frontlinie vocht zonder wapen.

Als legerarts evacueerde Doss eigenhandig meerdere gewonden uit de vuurlinie terwijl hij alles en iedereen trotseerde en zelfs getroffen werd door een granaat. Hij was de eerste wapenweigeraar ooit die de Congressional Medal of Honor kreeg.

Van Mel Gibson, de award-winnende regisseur van Braveheart en The Passion of the Christ

Genomineerd voor 6 Academy Awards®, waaronder Best Picture, Director en Actor in a Leading Role (Andrew Garfield) 2 Oscars (Academy Awards®) gewonnen voor: Film Editing en Sound Mixing.

 

Let op! ivm Dodenherdenking begint de film om 21 uur.

Locatie: Ons Gebouw, Broereplein 7/8, 8701 JC BOLSWARDposterhacksawridge
Aanvang: Donderdag 4 mei 21:00 uur (zaal open: 20:30)
Entree: € 6,- (€ 5,- op vertoon biebpas)
Regie Mel Gibson
Cast: Andrew Garfield, Teresa Palmer, Vince Vaughn, Sam Worthington
Genre: Oorlog | 2016 | Australië, USA | 136 min. |

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.