Haantje blinkt weer op de toren

Er was vanmorgen veel pers aanwezig bij het terugplaatsen van de haan op de Martinikerk. Het haantje, welke op Goede Vrijdag was weggehaald, werd voorzien van nieuw bladgoud.

Het was wethouder Wigle Sinnema die het haantje omhoog hees om hem vervolgens door medewereker van het bouwbedrijf  terug te laten zetten op het kruis. Het meeste werk aan de buitenkant van de toren is inmiddels voltooid. Een gedeelte van het zadeldak moet nog nieuwe leien krijgen. En ook het meeste voegwerk is inmiddels voltooid. Aan de binnenkant moet nog gedeeltelijk het houtwerk vervangen worden. Daarna zal de toren steigervrij worden gemaakt. Later zal dan ook nog het dak van de kerk van nieuwe leien worden voorzien. De planning is dat de restauratie in december is afgerond.

Foto:Tonnie Siemonsma

(filmverslag en meer foto’s bij lees meer)

Meer foto’s van Petra Kroon

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.