Haantje van de toren

Het leek wel alsof de haan er geen zin in had om zijn vertrouwde plekje te verlaten. Want voordat hij van zijn plek vandaan kwam was er al aardig wat tijd verstreken. 

Ten eerste liep het touw van het wiel waarmee hij naar beneden zou worden gehaald en ten tweede bleek de haan zo vast te zitten dat er aardig gesjord moest worden om hem uiteindelijk los te krijgen. Eenmaal beneden bleek dat een likje verf geen kwaad kan. Het glimmend lijkende haantje mist op verschillende plekken verf. Het kruis, daar waar de haan op staat werd daarna losgemaakt en met twee personen van zijn sokkel getild. De haan lijkt groot maar is in werkelijkheid zo’n 50 a 60 cm hoog. Het kruis is zo’n 3 meter.

Wanneer de haan weer glimmend en wel te pronken staat op de toren, is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.