Haal coronaprik op tijdelijke priklocatie in de buurt

Nog geen coronaprik gehad? Kom dan langs op een tijdelijke priklocatie in de buurt. Net als vorig jaar opent GGD Fryslân door de hele provincie weer pop-up vaccinatielocaties. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen, eenvoudig aan hun coronaprik kunnen komen. De eerste pop-uplocatie opent vrijdag 21 januari in Feanwâlden.

Burgemeester Klaas Agricola van gemeente Dantumadiel is blij met de priklocatie. ‘We hebben nog altijd te veel besmettingen in onze gemeente. Daardoor moesten enkele inwoners vanwege het coronavirus de afgelopen periode naar het ziekenhuis. Met de opening van de pop-up vaccinatielocatie in Feanwâlden hoop ik dat iedereen alsnog een eerste, tweede of extra prik (boostervaccinatie) gaat halen.’

Prikken in de buurt

Pop up-locaties zijn tijdelijke, kleinschalige voorzieningen op centrale plekken in verschillende wijken en dorpen. Hier kunnen mensen terecht voor een vaccinatie tegen corona, maar ook met vragen over het vaccin en het coronavirus. Uit eerdere ervaringen met pop-uplocaties weet GGD Fryslân dat mensen graag gebruik maken van deze voorziening in de buurt. Zo kan bijvoorbeeld de reisafstand naar een van de vijf vaste locaties voor mensen een drempel vormen om te komen. De website www.ggdfryslan.nl/popup vermeldt waar de pop-up priklocaties zich bevinden.

Prikken zonder afspraak

Om langs te komen voor een prik is geen afspraak nodig. Dit geldt zowel voor de pop-uplocaties als voor de vaste locaties in Leeuwarden, Drachten, Sneek, Heerenveen en Dokkum. Iedereen vanaf 12 jaar en ouder is welkom voor een eerste of een tweede vaccinatie; iedereen vanaf 18 jaar en ouder is welkom voor een extra prik (boostervaccinatie). Voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar geldt dat er altijd een afspraak gemaakt moet worden.

Pop-up priklocatie De Ferbining

In het oude stationsgebouw De Ferbining in Feanwâlden start vrijdag 21 januari het vaccineren om 9.00 uur. Mensen kunnen hier tot 16.00 uur terecht.

Vaccineren voorkomt ernstig ziekteverloop

Wie zich laat vaccineren loopt minder snel corona op, is minder besmettelijk voor zijn omgeving en loopt minder risico op een ernstig verloop van de ziekte. Quarantaineregels zijn soepeler als je gevaccineerd bent, wat prettig is voor de uitvoering van bijvoorbeeld je werk of mantelzorg. Bij vragen of twijfels over vaccineren is de Twijfeltelefoon (088-7555777) bereikbaar of kijk op Vragenovercorona.nl.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.