Haak maar aan voor de grootste gehaakte deken ter wereld


In onder andere de bibliotheek van Bolsward wordt hard gewerkt aan de grootste gehaakte deken van de wereld.

Foto via Facebook GGDW2018

Donderdag 19 januari  komt iemand van de provinciale organisatie vertellen wat de bedoeling is van de dekens en hoe het er nu voor staat. Een goede reden om dan langs te komen om gezellig mee te haken. In de bieb wordt druk gehaakt aan een compleet voetbalveld en een deken in de kleuren van Bolsward.

Daarnaast is de bibliotheek Bolsward tevens inzamelpunt voor deze garen. Dus als u nog bolletrjes garen heeft waar u niets meer meedoet? Lever het in bij de bieb.

In 2018 (Als Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is) worden de ingeleverde dekens gekoppeld tot één hele grote deken om het “mienskip-gevoel” te visualiseren. Zie ook de Facebookpagina van de organisatie

De gedachte er achter is dat je met een kleine bijdrage (een granny square van 10×10 cm) samen in staat bent tot iets groots (de grootste gehaakte deken van de wereld).
Het doel is “Verbinden”.

Na afloop- van de recordpoging worden de dekens weer uit elkaar gehaald en geschonken aan goede doelen zoals het Rode Kruis

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.