Haak maar aan in de bieb

De bibliotheek Bolsward wil graag aanhaken bij een provinciaal Haakproject in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018: de grootste gehaakte deken van de wereld maken.

Donderdag 21 januari start daarom in de bibliotheek van Bolsward een ‘aanhaakgroepje’, dat maandelijks bij elkaar zal komen. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden gezamenlijk een heleboel zogenaamde Granny Squares gehaakt. Deze worden tot een deken van 1.40 bij 2.00 meter aan elkaar gehaakt Op deze manier haken we in Bolsward mee aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen! Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt, welke worden verspreid naar diverse plaatsen in de wereld waar ze hard nodig zijn.

Restjes garen
Voor de aanhaakgroep is veel garen nodig. Heeft u nog restjes garen? Wol, acryl of katoen; dik, dun of harig, alles kan. Ook als u nog onafgemaakte werkstukken in een kastje heeft liggen; we maken er wat van. Ongebruikte haaknaalden kunnen op deze manier een tweede leven krijgen.
U kunt het alvast langs brengen bij de bibliotheek.

Ervaren haaksters
Verder zoeken we voor dit project één of meer ervaren haaksters. Lijkt het u/jou leuk om mee te helpen aan dit project? Wil je andere, minder ervaren, hakers op weg te helpen? Meld je dan op korte termijn aan bij de bibliotheek.
Iedereen kan mee doen; oud of jong, stijf of lenig, man of vrouw, ervaren of leek. Kom daarom op donderdag 21 januari bij de aanhaakgroep. Want, met elkaar haken is niet alleen creatief en leuk, maar ook heel gezellig. Het biedt kans op nieuwe contacten. Met andere woorden: haken verbindt!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.