Gysbert wer werom

In de nacht van  3 op 4 januari van dit jaar viel het bronzen beeld van Gysbert Japicx van zijn sokkel in het grasveld naast de Martinikerk.

Het had de dagen voorafgaande aan de val van Gysbert flink gewaaid maar die nacht viel het met de wind op zich wel mee. Maar de verbindingspunten waar het beeld mee vast zat waren doorgeroest en dat betekende dat één wat hardere windvlaag voldoende was om hem voorover te laten vallen.

Vanmorgen werd hij teruggeplaatst door de gemeente Sw-Fryslân.  Het beeld lag al even klaar in Bolsward, maar het wachten was op voldoende droge ondergrond vanwege de takel die het beeld weer op zijn sokkel moest plaatsen. Het is nagekeken, hersteld en opnieuw gepatineerd.

Lees ook:beeldenstorm bij Martinikerk

meer foto’s

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.