Gymnasten gv Hanzestad plaatsen zich voor FK turnen

Zaterdag 4 maart vond de 2e plaatsingswedstrijd in Stiens plaats van de keuzeoefenstof niveau H en G. Hanzestad nam met 7 turnster deel.

Myrthe den Otter deed mee als junior in niveau H. Ze scoorde goed op de balk, brug en vloer en lag na 3 toestellen op podium koers. Helaas mislukte de 2e sprong en miste hierdoor het podium.
Jody Epema, Inge de Roos en Renske Boschma namen deel in jeugd 2 niveau H.
Renske Boschma turnde een zeer strakke brug oefening en was stabiel op de balk, dit werd beloond met een mooie 4e prijs.

Inge de Roos traint ook bij GV STARUM. Inge behaalde de hoogste score op de balk en wist hiermee een 5e plaats te behalen.  Ervaren turnsters Jenske de Lange, Martine Sikma en Elske de Vries namen deel in junior G.  Jenske verbeterde zichzelf ten opzichte van de 1e wedstrijd, maar kwam te kort voor een medaille.

Martine scoorde hoog op de brug en vloer en wist hierdoor het zilver te halen. Elske turnde een strakke balk oefening. Maar kwam op brug en sprong te kort voor het podium.
In de komende weken wordt bekend gemaakt welke turnsters doorstromen naar de Friese Kampioenschappen op 20 mei in Damwoude. Martine Sikma is zeker van haar plaats op het FK en Inge de Roos maakt een goede kans.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.