Gv Hanzestad trots op de jongste lichting turnsters

Zaterdag 21 mei werd het Fries turnkampioenschap gehouden van Pre-instap niveau D4 en D5. Gymnastiekvereniging Hanzestad nam deel met maar liefst 4 geplaatste turnsters.

Fleur Atsma, Lieke Boonstra en Fenna Cuperus namen deel in niveau D5 en Noa de Boer nam in het hoogste niveau D5 deel. De concurrentie uit het Noorden was sterk, ook mede door meer trainingsuren.
Fleur Atsma turnde een sterke en stabiele wedstrijd en wist van de 27e turnsters knap 7e van Friesland te worden. Fenna Cuperus kwam ten val tijdens de afsprong van de brug met ongelijke liggers en werd hierdoor 18e. Lieke Boonstra was sterk op de sprong, maar kwam op de andere toestellen tekort, zij werd 13e .

Noa de Boer haalde de 2e hoogste score op de sprong, maar liet punten liggen op de lange mat en brug met ongelijke liggers. Zij werd 17e van de 30 turnsters. Het wedstrijdseizoen zit er voor deze turnsters op.

Van links naar rechts op de foto : Lieke Boonstra, Fleur Atsma, Noa de Boer, Fenna Cuperus.

Op vrijdagavond 3 juni zullen ze nog één keer stralen tijdens een gymnastiekuitvoering in De Middelzee.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.