Grote steun voor zwembad Bolsward

Tachtig procent van de Bolwarders maakt gebruik van het zwembad Vitaloo in de stad. Dat blijkt uit een online enquête van D66 gehouden onder inwoners van de stad.

In totaal vulden bijna 700 mensen de enquête in. De overgrote meerderheid van hen wil het zwembad voor de stad behouden.

Het college van B&W van Sudwest Fryslân wil de stekker uit het zwembad trekken omdat er volgens hen niet voldoende draagvlak is om het open te houden. Bewijs daarvoor zou het teruglopen van het aantal bezoekers zijn. Wie de cijfers goed bekijkt ziet echter dat het grootste deel van de terugloop die er is, veroorzaakt wordt door het schrappen van het schoolzwemmen. Een maatregel die door de gemeente zelf is genomen.

Meer innovatie

In de enquête van D66 geeft vijftig procent van de respondenten aan dat ze minstens 1 keer per week in het zwembad zijn voor zwemles, recreatief zwemmen of om te sporten. Volgens de gebruikers van het zwembad zou het goed zijn om de openingstijden van het zwembad ruimer te maken en zou er meer georganiseerd kunnen worden voor verschillende doelgroepen. Er is meer innovatie nodig, bijvoorbeeld door combinatieabonnementen te bieden met andere zwembaden of sportfaciliteiten.

D66 zal tijdens de raadsvergadering op 5 april pleiten voor het onderzoeken van meerdere opties voor zwembad Vitaloo. Samen met PvdA, GBTL, FNP en de ChristenUnie zullen zij hiervoor een voorstel indienen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *